De Italiaanse Bruiloft

La Dolce Vita

Veel mensen zijn wel eens op vakantie geweest in Italië en toen verliefd geworden op het land, zo ook ik. Het mooie landschap, prachtige landhuizen, de zon, de heeeerlijke pizza’s en pasta’s met perfect bijpassende wijn.

Wil jij la dolce vita ook op je trouwdag? Lees hier alles over de Italiaanse bruiloft.

Weekend Wedding

bekijk hier alles over de Italiaanse Bruiloft

Het voordeel van trouwen in Italië is dat je er een weekend wedding van kan maken. Nodig de gasten uit om vrijdags eind van de middag naar het landhuis te komen en start de avond met een pizza party. Zo kan iedereen bijkomen van de reis en eventueel kennis maken met andere gasten. Probeer het niet al te laat te maken aangezien de volgende dag de grote dag is.

Hoe leuk is het niet een persoonlijk welkomstpakketje te maken voor alle gasten en deze op de kamers te leggen. Denk aan een lekker lavendel zeepje, mini flesje wijn uit de streek, waaier met jullie initialen erop en geef bijvoorbeeld tips voor activiteiten die er in de buurt te doen zijn.

De grote dag

De zon begint te schijnen, de vogels fluiten, het is zover! Begin de dag goed met een lekker ontbijtje en laat de visagist maar komen. Iedereen er klaar voor? Dan kan de plechtigheid beginnen. Na de ceremonie wordt er getoast met een lekker glas prosecco en taart, bijvoorbeeld de traditionele millefoglie, laagjes bladerdeeg met crème en fruit. De gasten gaan zich vermaken met hun activiteiten of lekker een boekje lezen bij het zwembad. Zo hebben jij en je kersverse man wat tijd voor elkaar en een mooie fotoshoot.

‘s Avonds lekker lang tafelen aan de mooi gedekte tafels tussen de wijngaarden. In de olijfbomen hangen witte lampionnen. Daarna kan het feest losbarsten. Zondag ochtend een iets latere brunch en met nog een laatste duik in het zwembad is het tijd om afscheid te nemen van de gasten. Italië leent zich natuurlijk ook perfect voor de honeymoon.

venetie voor de italiaanse bruiloft

Praktische informatie

Voor een Italiaanse bruiloft is wel wat voorbereiding nodig. Je hebt diverse documenten nodig, zowel in het Nederlands als in het Italiaans. Ook moet er bij de ceremonie een officieel beëdigde tolk aanwezig zijn. Weer terug in Nederland moet de huwelijksakte geregistreerd worden bij de gemeente waar je woont.

Wil je het allemaal wat makkelijker maken dan kun je ook vast officieel trouwen in Nederland en alleen een symbolische ceremonie houden in Italië. Een voordeel is dat je dan op elke gewenste locatie kan trouwen. Aangezien de ceremonie dan niet officieel is kan ook een van jullie gasten de ceremonie begeleiden en jullie trouwen. Deze speciale taak kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden door de vader van de bruid of jullie beste vriend.

Leveranciers

Vanwege de taalbarrière wordt er vaak gekozen om sommige leveranciers zoals de fotograaf vanuit Nederland mee te laten reizen. Zo weet je zeker dat je de mooiste foto’s zult krijgen. Dit geldt ook voor de visagist/kapper. Ze hebben hele andere ideeën bij een bruidslook in Italië, kies je voor een lokale visagist, neem dan goede voorbeelden mee.

bruid tijdens italiaanse bruiloft

Bruiloft tradities in Italië

De Italianen hebben nog al wat tradities en zo ook op het gebied van trouwen. Om wat cultuur aan jullie grote dag toe te voegen kun je een van deze tradities volgen;

  • Op zondag trouwen zou zorgen dat bruidsparen het gelukkigst zijn in hun huwelijk;
  • Voor geluk en rijkdom draag je iets groens in de nacht voor de bruiloft;
  • In Nederland is het geven van bruidssuikers (confetti) niet erg hip meer maar in Italië is dit nog steeds erg gebruikelijk. Ze zitten per 5 in een doosje of zakje (bomboniera) en zijn bij een bruiloft altijd wit;
  • Eten is een belangrijk onderdeel van de dag, vooral voor en na de ceremonie wordt er iets gegeten;
  • Het aansnijden van de taart is een heel belangrijk onderdeel van de dag en wordt aan het einde van de avond gedaan, hier wordt dan echt een speciaal moment voor gemaakt;
  • Op de trouwdag mag de bruid geen goud dragen, pas als ze haar trouwring om krijgt. Dit zou ongeluk brengen;
  • In sommige regio’s bestaat de traditie dat het bruidspaar een glazen vaas moet breken, het aantal gebroken scherven staat symbool voor het aantal gelukkige huwelijksjaren.

Wil je graag een Italiaanse bruiloft en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem even contact op en ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *