Eigen geloften schrijven

Waarom jij echt eigen geloften tijdens de ceremonie wil voordragen? Lees het in de blog.

Waarom eigen geloften voorlezen?

Ik begrijp heel goed dat je het spannend vindt om eigen geloften voor te moeten lezen tijdens de ceremonie. Maar geloof me, dat maakt de ceremonie zoveel persoonlijker. En dat is toch waar de dag om draait? De ceremonie, het moment dat jullie gaan trouwen. Een feest is leuk, een diner belangrijk, maar zonder ceremonie geen huwelijk.

Daarom raad ik mijn bruidsparen wel altijd het schrijven van eigen geloften aan. Dit is hét moment om tegen elkaar te zeggen waarom je eigenlijk met elkaar wil trouwen en iedereen mag daar getuigen van zijn.

eigen geloften schrijven en voorlezen
Foto: Odiza Fotografie

Maar wat moet er dan in de geloften komen te staan?

Dit krijg ik vaak als vraag. Dus ik deel een paar tips:

  • Schrijf niet teveel op wat jullie ook hebben besproken met de trouwambtenaar. Anders krijg je het verhaal dubbel te horen.
  • Geloften zijn ook beloftes. Wat beloof je aan elkaar? Voor altijd van elkaar te houden? Of vind je dat lastig om te beloven, dat mag, je weet immers nooit hoe het leven zal lopen. Maar je kunt wel beloven om elkaar altijd te respecteren en steunen.
  • Vertel een leuke anekdote. Ook al begrijpt niemand anders die dan je partner, je vertelt je gelofte aan je partner.
  • Vertel wat je zo leuk aan de ander vindt en waarom je niet kan wachten om de rest van jullie leven samen door te brengen.

Geloften tijdens mijn eigen bruiloft

In de volgende blog deel ik een stukje van mijn eigen geloften en die van mijn man Roel. Een tipje van de sluier: blijkbaar kan Roel naast goed schrijven ook nog gedichten maken. Dit wil je lezen…

eigen geloften schrijven
Foto: Odiza Fotografie

Hulp nodig bij het schrijven van je geloften of wil je dat ik ernaar kijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *