Wat is het golden hour?

Aan mijn bruidsparen geef ik altijd mee, plan echt een momentje om foto’s te maken tijdens golden hour, maar wat is dat eigenlijk?

Golden hour

Er zijn 2 momenten op de dag dat het golden hour is, namelijk het eerste uur na zonsopkomst en het laatste uur voor zonsondergang. Nu heb ik het altijd over het laatste moment als ik spreek over golden hour. Mijn lievelingsmoment om foto’s te maken! Vlak voordat het zonnetje ondergaat. De mooie gloed geeft het perfecte licht om de mooiste foto’s te maken. Ze noemen het ook niet voor niks het “magische uurtje” of vertaald het “gouden uur”.

golden hour foto bruidspaar
Foto: Odiza Fotografie

Nog een voordeel, je hoeft je ogen niet dicht te knijpen. De zon is al zachter en niet meer zo fel zoals midden op de dag.

golden hour foto
Foto: Odiza fotografie

Help, golden hour valt precies tijdens ons feest?!

Tja, je moet er wel wat voor over hebben.. Maar de zon gaat zo snel onder, je bent binnen een klein uurtje klaar en je kunt weer verder feesten. Dan heb je nog wel even de mooie foto’s te pakken.

golden hour
Foto: Gerard van Roekel fotografie

Mijn eigen bruiloft

Tijdens mijn eigen bruiloft was het helaas erg bewolkt en was er geen golden hour. Best wel jammer, want hier had ik wel naar uit gekeken. Dus mijn advies is wel, stel je er niet teveel op in, want het kan zijn dat het niet doorgaat. Als het wel zo is, is het mooi mee genomen, dan is het echt een cadeautje. We hebben toch nog wel even foto’s gemaakt in de avond en uiteindelijk ook heel blij met het resultaat.

fotoshoot bruidspaar
Foto: Odiza fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *