Destination Wedding Bali

Indonesië, het land van veel verschillende culturen. Met haar vele tempels, heerlijk eten, luxe resorts en mooie witte stranden een echte aanrader als Destination Wedding of huwelijksreis.

Een Destination Wedding kun je vertalen naar een buitenlandse bruiloft. Dit heeft een aantal voordelen. Je kunt kiezen voor een land waar het weer beter is dan in Nederland, je kunt een intiemer feest geven aangezien je vaak minder mensen uitnodigt en je kunt kiezen uit de mooiste locaties.
In 2017 ben ik met mijn vriend 2 weken op vakantie geweest in Indonesië. We boekten een georganiseerde rondreis, ook wel Eilandhoppen genoemd. We ‘hopte’ naar de eilanden Bali, Lombok, Nusa Lembongan en Gili Meno. De ene nog mooier dan de andere. Indonesië zou ik dan ook zeker aanrader voor een destination wedding of als huwelijksreis.

Mijn ervaringen

Stel je voor; je hebt 17 uur gevlogen en stapt uit het vliegtuig, krijgt eerst een klap in je gezicht van de hitte en klamheid en zoekt jouw chauffeur tussen alle wachtende chauffeurs. Onze gids is 2 koppen kleiner dan ons dus dit was al een hilarisch gezicht. Na een kort taxiritje in het mega drukke Denpasar kom je aan bij je eerste resort en is dit het zwembad dat erbij hoort: Dit beloofd wat!

destination wedding bali

Bali
destination wedding Bali

Van de bevolking op Bali is 90% hindoe, wat betekend dat elk dorp een eigen tempel heeft. Deze zijn erg indrukwekkend. We hebben er dan ook meerdere bekeken. Vergeet niet een Sarong te kopen en om te doen, aangezien je knieën en schouders bedekt moeten zijn. Bali staat ook bekend om zijn uitgestrekte rijstvelden.

Destination wedding Bali

Ook kun je een bezoekje brengen aan het Monkey Forest Sanctuary waar de apen vrij rond lopen.

destination wedding bali

Lombok
destination wedding Bali

Het eiland Lombok is wat kleiner en minder toeristisch dan Bali. De bevolking is grotendeels moslim dus in tegenstelling tot Bali vind je hier moskeeën. Het resort waar wij verbleven ligt in de punt van Lombok waar we aan het strand konden genieten van de mooiste zonsondergangen.

Destination wedding Bali

Nusa Lembongan

destination wedding Bali
Nusa is een klein ongerept eiland met tropische stranden. Het is er heerlijk ontspannen en relaxt. Voor de kust van Nusa kun je snorkelen met reuzemanta roggen. Helaas was ik de Go pro vergeten dus heb ik dit niet kunnen vastleggen, maar dit is echt een aanrader! Je moet wel snel zijn want dat zijn zij ook;-).

Destination wedding bali

Gili Meno
Destination wedding bali vind je hier

Het witte stranden paradijs is toch wel Gili Meno. Er rijden geen auto’s op Gili, we werden met paard en wagen naar ons hotel gebracht. Een erg leuke ervaring. We sliepen in het Seri Resort. Dit prachtige resort ligt aan, lees: op! het strand. Je kunt er heerlijk op een strandbedje liggen, snorkelen, genieten van een Balinese massage en zelfs een yoga les volgen.
In de avond kun je genieten van een BBQ op het strand, heerlijk met je blote voetjes in het zand.

(alle foto’s zijn privé bezit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *