Hoe kies je jouw getuigen?

Gevraagd worden om getuigen zijn is een hele eer. Maar wie vraag je hiervoor? Dit kan soms een behoorlijk lastige keuze zijn. 

hoe kies je jouw getuigen?

Hoe kies je jouw getuigen?

Gelukkig mag je lekker zelf bepalen wie jouw getuigen zijn. Kies vooral diegene die speciaal voor jullie zijn, dit kan familie zijn maar ook goede vrienden. Zij zorgen er namelijk voor dat het huwelijk rechtsgeldig is.

Wettelijke regels

Er zijn wel een aantal wettelijk regels waar je je aan moet houden. In Nederland moeten de getuigen meerderjarig en in het bezit van een geldig ID-bewijs zijn. Als je gaat trouwen moeten er minimaal 2 en mogen er maximaal 4 getuigen zijn. Deze getuigen moeten, uiterlijk 2 weken vóór de bruiloft, bij de trouwgemeente worden opgegeven. Als je in het buitenland gaat trouwen gelden er andere regels, zoek dit per land dan ook goed uit. 

De rol van de getuigen

Met de handtekening van de getuigen geven zij aan akkoord te gaan met het huwelijk en hier ook achter te staan. Ook bevestigen zij dat jullie beide hebben ingestemd met het huwelijk. Mochten jullie ooit jullie huwelijksakte kwijt raken, kunnen jullie getuigen het huwelijk bevestigen. Altijd handig om te weten.

Hoe kies je jouw getuigen?

Kinderen

Hoe leuk is het dat als je al kinderen hebt als je gaat trouwen je deze ook een rol kan geven tijdens de ceremonie. Zij mogen, aangezien ze minderjarig zijn, geen rechtsgeldige handtekening zetten. Maar er kan ook een familie akte of kindertrouwboek gemaakt worden. Zo kunnen zij toch hun handtekening zetten of als ze daar nog te jong voor zijn hun vingerafdruk opzetten.

hoe kies je jouw getuigen

Heb je nog vragen over de hoe kies je jouw getuigen? Neem even contact op en ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *