Dit is waarom jij een bruiloftverzekering wil!

Wat is een bruiloftverzekering en waarom zou jij deze moeten afsluiten? Je leest het in deze blog.

Waarom een bruiloftverzekering?

Na maanden van voorbereidingen en planning is het zover, de grote dag! Maar je bent ineens ziek of je moeder kan er toch niet bij zijn? Dan wil je de bruiloft verzetten. Ben je verzekerd dan zijn (bijna) alle kosten vervolgens gedekt. Daarom raad ik mijn bruidsparen altijd aan een verzekering af te sluiten.

Wat kun je verzekeren?

Dit verschilt per verzekeraar en aan welk pakket je kiest. Bij een basispakket verzeker je de kosten die vóór de bruiloft zijn gemaakt en die je nog gaat maken door het verzetten van de bruiloft. Daarnaast kun je je extra verzekeren als de bruiloft verzet moet worden omdat het slecht weer is. Ongevallen en aansprakelijkheid kun je ook meeverzekeren. Dan zijn medische kosten en schade aan bezittingen ook meeverzekerd. Mocht de bruiloft uitgesteld moeten worden, dan moet ook de huwelijksreis verzet worden. Deze kosten voor verzetten kun je ook meeverzekeren, niet alle reis en annuleringsverzekeringen dekken deze kosten.

Wat kost een bruiloftverzekering?

Dit ligt ook aan welke aspecten je allemaal meeverzekerd, maar een gemiddelde verzekering kost zo’n 2% van je totale kosten. Zijn alle kosten van jouw bruiloft €15.000 dan is de verzekering ongeveer €300.

Welke verzekeraar kies je?

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die een bruiloftverzekering aanbieden. Heb je een eigen adviseur of partij waar je al je verzekeringen hebt afgesloten, vraag het dan daar even na. De bruiloftverzekering van TrouwZeker is ook een goede optie.

Heb je nog vragen over het afsluiten van een bruiloftverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *