De perfecte trouwringen uitzoeken | 4 tips

Het lijkt misschien makkelijk, even een ring uitzoeken. Maar dit zijn niet zomaar ringen, dit zijn ringen die je hele leven mee (moeten) gaan. Lees gauw verder voor 4 tips.

Naast het trouwalbum en je trouwjurk die je wellicht bewaard, zijn de trouwringen een blijvende en tastbare herinnering aan jullie grote dag. Je draagt de trouwring altijd bij je, het is dus belangrijk een goede keuze te maken. In deze blog deel ik 4 tips voor het uitzoeken van de perfecte trouwringen.

Het budget voor de trouwringen

Allereerst is het belangrijk om jullie budget voor de ringen te bepalen. Zo kun je een stuk gerichter zoeken en weet de juwelier wat hij wel of niet moet laten zien. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wil.

tips voor de perfecte trouwringen uitzoeken
Foto: Your Moments

Begin op tijd met zoeken

Maar wat is nou op tijd? Onder normale omstandigheden zou 3 maanden voor de bruiloft ruim op tijd zijn. Maar door het verzetten van veel bruiloften, zal 2022 een erg druk jaar zijn. Heb je dus al een trouwdatum gekozen volgend jaar, ga dan vast op zoek.

Het juiste materiaal kiezen

Zoals gezegd wil je je trouwring de rest van je leven bij je dragen, deze moeten dus van goede kwaliteit zijn. Het materiaal wat je kiest is dus erg belangrijk. Zo wordt dan ook afgeraden om ringen van zilver te kiezen, deze hebben een kortere levensduur. Vind je zilverkleurig wel heel mooi? Kies dan voor wit goud. Natuurlijk heb je ook de keuze uit geel en rosé goud. Tegenwoordig is platina ook een veel gekozen optie. Maar titanium, keramiek en staal kan ook.

Ontwerp en maat ringen

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk op het gebied van trouwringen. Dik, dun, met diamantjes, streepjes, mat, 2 kleuren goud door elkaar en noem maar op. Het is mooi als de trouwringen met elkaar matchen, maar dat is zeker geen must. Kies lekker allebei wat je mooi vindt en wat lekker zit. Dan draag je de ringen met heel veel plezier de rest van je leven.

tips voor de perfecte trouwringen uitzoeken
Foto: Your Moments

Trouwringen thuis uitzoeken

Vind je het nou erg spannend om bij een juwelier naar binnen te stappen en daar ringen te passen. Heel begrijpelijk hoor. Dan kun je er ook voor kiezen om een afspraak te maken met Jacqueline van Rings of Love, ze komt namelijk bij jullie thuis! Ze kun je in alle rust en op je gemak de perfecte trouwringen uitzoeken die helemaal bij jullie passen.

Heb je nog vragen over het uitzoeken van trouwringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *