Duurzame Bank Keuze

Je staat er vaak niet bij stil, maar weet jij wat jouw bank doet met jouw (spaar)geld?

Duurzame bank keuze

Al vanaf jongs af aan zat ik bij de Postbank wat later de ING werd. Over deze bank was ik altijd zeer tevreden. Ik zeg bewust was, want sinds een tijdje probeer ik milieubewuster te leven en ben ik mij gaan verdiepen in wat banken doen met mijn geld. En daar werd ik bij de ING niet vrolijk van.

Op de website van eerlijke geldwijzer kun je jouw bank vergelijken met een andere bank. Zo vergeleek ik de ING met Triodos (één van de twee duurzame banken in Nederland. De verschillen zijn zo groot daar kun je niet omheen. Zo scoort ING op het onderwerp klimaatverandering een 3 en Triodos een 8!  

Triodos Bank

Daarom heb ik voor Perfecte Bruiloften gekozen mij aan te sluiten bij Triodos Bank. Hun missie zegt eigenlijk al genoeg: “Onze missie is om uw geld te laten werken aan een mooiere samenleving”. Ze investeren alleen in organisaties die een positieve ecologische, sociale of culturele impact hebben. Zo lenen ze geld aan ondernemers die investeren in bijvoorbeeld biologisch voedsel, duurzame energie, cultuur, of in de zorg voor ouderen en kinderen. Ook hebben ze een biologisch afbreekbare bankpas.  

Heb je nog vragen over mijn duurzame bank keuze? Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *