Kinderen op je bruiloft; wel of niet uitnodigen?

Nu ik zelf een dochter heb, ga je ineens over andere dingen nadenken, heb ik gemerkt. Lees hier tips wat te doen met kinderen op je bruiloft.

Kinderen op je bruiloft

Vorig jaar ben ik zelf getrouwd en hadden we nog geen kinderen. We wilde dan ook een bruiloft zonder kinderen om volop van elkaar en onze vrienden en familie te kunnen genieten.

Als we nu zouden trouwen, en dus een dochter hebben, zouden de kinderen van onze vrienden ook welkom zijn. Je krijgt dan alleen een heel ander soort bruiloft. Weet ik uit ervaring.

Het programma is vaker vroeger op de dag, er is entertainment nodig voor de kids en je kan ervan uitgaan dat de aandacht verdeeld moet worden. Begint er een baby te huilen tijdens de ceremonie is iedereen afgeleid. Maar je krijgt er zoveel voor terug haha…

Te schattige kleding voor de liefste bruidsmeisjes en jonkers, first look van papa met zijn dochter terwijl hij zijn vrouw verwacht, “mama ik wil met jou trouwen” om maar een paar voorbeelden te noemen.

Openingsdans

Hoe leuk is het dan ook om je kinderen te betrekken in de openingsdans?! Veel kids houden er wel van om een dansje te oefenen en op te treden. Geen dans talent? Wat dacht je dan van een goochel act, liedje zingen of gedichtje voorlezen.

Fotograaf: Marieke Lodder

Nanny

Wat ik wel zou aanraden is om een nanny in te huren. De mensen die je vaak zou vragen om op je kids te passen zijn al op de bruiloft. Opa en oma willen ook genieten en niet de hele dag achter de kinderen aan lopen. Gelukkig zijn er genoeg professionele bureaus die je kan inschakelen.

Entertainment

Ook erg belangrijk is het regelen van entertainment voor de kids. Denk aan een springkussen, tafel met knutselspullen en kleurplaten en speciale bellenblaas die geen vlekken geeft. Op een vorige bruiloft van mij waren twee Disney prinsessen ingeschakeld om de kids te schminken en samen te knutselen. Fantastisch vonden ze dit.

Fotograaf: Gerard van Roekel

Wil je nog meer tips over wat te doen met kinderen op je bruiloft? Neem even contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *