Mijn eerste ervaring

Op 25 augustus 2018 was het dan zover.

Mijn eerste ervaring als ceremoniemeester. Mega spannend!

Mijn nicht Jantine en haar vriend Robert, besloten na 10 jaar samen te zijn om te gaan trouwen. Jantine wist dat ik bezig was met de opleiding voor weddingplanner en vroeg of ik ceremoniemeester op hun bruiloft wilde zijn. Natuurlijk zei ik meteen:……. jaaa!

Dus zo begonnen de voorbereidingen voor de grote dag. Na een aantal keer samen te hebben gezeten had ik een goed beeld van hoe de dag eruit moest komen te zien. Vooral niet teveel poespas, een relaxte sfeer, lekker (glutenvrij) eten met familie en vrienden en natuurlijk afsluiten met een goed feest. Samen hebben we de locatie bezocht die ze zelf al gekozen hadden, daar hoefde ik dus geen ideeën voor aan te dragen. Daar hebben we inspiratie opgedaan voor de decoratie en indeling. Nadat de verdere details waren besproken maakte ik een trouwbrochure en planning met de belangrijkste informatie.

spannend mijn eerste ervaring

De grote dag

De dag voor de bruiloft zijn we met wat familieleden druk geweest de zaal om te toveren tot ware bruiloftslocatie. Een kort nachtje volgde, ik was toch wel een beetje zenuwachtig, alles moest wel volgens planning gaan. De volgende ochtend ben ik naar het huis van Jantine en Robert gegaan om de planning strak in de gaten te houden. Robert was al druk met zijn pak en Jantine zat in de make-up. Erg leuk om deze voorbereidingen mee te maken. Ik maakte nog gauw een lunch pakketje klaar, voor na de fotoshoot.

De ceremonie in het stadhuis van Nijmegen was erg mooi en persoonlijk. Tijdens mijn opleiding aan de hoge hotelschool heb ik champagne leren sabreren, na dit voorgesteld te hebben aan Robert, leek hem dit erg leuk om te doen. De sabrage was een succes en kon er feestelijk geproost worden. Met de daggasten hebben we genoten van een heerlijke BBQ. Ouders hielden een speech en omdat ik de familie goed ken, wist ik dat er een aantal niet bij konden zijn. Daarom heb ik een aantal filmpjes geregeld die toen vertoond werden. Het bruidspaar heeft hier enorm van genoten. De avondgasten arriveerden en werden allemaal met de polaroid camera vastgelegd. De foto’s worden direct geprint en kunnen daardoor leuk in het gastenboek met een persoonlijke boodschap geplakt worden. De rest van de avond waren er nog een paar acts en werd er flink gedanst.

Cadeau

Natuurlijk wilde ik een ook een origineel cadeau geven, wat ze op de dag zelf konden gebruiken. Aangezien het bruidspaar en ik de natuur en het milieu erg belangrijk vinden, wilde ik een mooi natuurlijk product uit de regio. Zo kwam ik uit bij Stadsboom Nijmegen en besloten een ringendoosje te laten maken, de taxus stam is afkomstig uit Nijmegen. Met wat mos en de ringen erin was het helemaal af tijdens de ceremonie. 

ringendoosjes laten maken voor mijn eerste ervaring als weddingplanner

Aan het eind van de dag was ik gesloopt maar één ding wist ik zeker; dit wil ik de rest van mijn leven blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *