Op zoek naar alternatieven voor ringen?

Wil je elkaar wel graag wat geven, wat jullie liefde symboliseert maar hou je niet van ringen? Hieronder geef ik jullie een aantal leuke alternatieven.

Het gebruik van trouwringen gaat al terug naar de Romeinen. De ronde vorm van ringen staat voor eeuwigheid en trouw, zonder begin en eind. Dit mooie gebaar wordt nog steeds gezien als ‘normaal’ bij hedendaagse bruiloften. Echter is dit tegenwoordig steeds minder vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je het niet mooi of ongemakkelijk vindt, of het mag of kan niet op je werk.

Alternatieve sieraden

Genieten jullie van de tijd die jullie samen delen? Wat dacht je dan van een horloge. Horloges zijn er in alle soorten en maten. Deze zijn in dezelfde zilveren stijl, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor (rosé)goud of bijvoorbeeld zwart.

Mooi horloge in plaats van ringen

Of een mooie armband. Deze zijn gemaakt van van diverse kralen. De gekleurde kralen kunnen symbool staan voor een vakantieland waar jullie warme herinneringen aan hebben of een kleur die jullie beide mooi vinden. Ook kun je armbanden van een hard materiaal kiezen zoals zilver, staal, hout of glas.

Armband als alternatief voor ringen

Houden jullie helemaal niet van sieraden?

Een alternatief voor een sieraad kan bijvoorbeeld een tattoo zijn. Dit kan een erg mooie betekenis hebben voor jullie beiden. Ook is dit een goede optie als je allergisch bent voor een of meerdere metalen.
Je kunt bijvoorbeeld een ring laten tatoeëren of zoals dit koppel een anker, ze zijn vanaf nu echt ‘verankerd’ met elkaar.

Een tattoo in plaats van ringen

Of wat dacht je van kunst?

Er zijn veel kunstenaars die graag een persoonlijk werk voor jullie zouden willen maken. Dit kan een schilderij of beeld van jullie zijn of een voor jullie betekenisvol symbool.

Mooi kunst in plaats van ringen

Heb jij nog een leuk alternatief voor trouwringen? Neem contact op of laat het mij weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *