Tips voor een budget bruiloft

Willen jullie heel graag trouwen en een mooie dag beleven, maar hebben jullie niet heel veel budget? In deze blog geef ik praktische tips om jullie droombruiloft te plannen voor een bescheiden bedrag.

Allereerst is het belangrijk te bepalen wat jullie budget precies is. Daarna bekijk je samen wat het belangrijkste onderdeel van de  bruiloft is. Voor de één is dat de ceremonie, voor de ander het feest en weer een ander vindt kleding het belangrijkst.
Als dit onderdeel bepaald is, kun je vaststellen hoeveel procent van je budget daar aan besteed mag worden. Dat mag dus best een aardig deel zijn. Daarna weet je precies hoeveel geld er nog over is voor alle andere onderdelen van de bruiloft.

Locatie

Tegenwoordig mag je bijna overal trouwen, dit hoeft dus niet per se in het stadhuis maar kan bijvoorbeeld ook in de achtertuin. Houd er wel rekening mee dat je deze locatie bij de gemeente tot huwelijkslocatie moet laten benoemen. Ook zal er veel gehuurd moeten worden zoals tafels, stoelen, catering en toiletten. Maak een inschatting van al deze kosten en weeg deze dan op tegen de offerte van een voor jullie betaalbare locatie.

DIY decoratie

Hoe leuk is het niet met een paar vriendinnen een weekend lekker te knutselen aan prachtige zelfgemaakte decoratie. Denk bijvoorbeeld aan versierde waxinelichthouders, bewegwijzering, handgeschreven menukaartjes en uitnodigingen en fotocollages.

decoratie voor een budget bruiloft

Kosten besparen

Ga ook eens na in de familie / vriendenkring of er iemand erg goed kan bakken en voor jullie een geweldige bruidstaart kan maken. Ook kun je bijvoorbeeld samen met de familie voor het diner zorgen. Dit kan in de vorm van een heerlijk (koud) buffet of je kunt verschillende tapas hapjes maken.
Naast besparen op de catering kun je ook besparen op een bloemist. Vraag bijvoorbeeld je tante of buurvrouw, die goed is in bloemschikken, het bruidsboeket, de corsages en bloemstukken te maken.

bloemen voor een budget bruiloft

Sale

Houd van trouwwinkels in de gaten wanneer de uitverkoop is. Je zou jouw droomjurk wel eens met een hele leuke korting kunnen scoren. Kijk ook eens naar de bruidsmode van een seizoen geleden in plaats van enkel de nieuwste jurken, dit kan ook een hoop schelen. Een tweedehands jurk of een jurk huren is natuurlijk ook een optie.

Gastenlijst

Staan op jullie gastenlijst echt allemaal mensen waar je deze dag niet zonder zou kunnen? Of zou je die nicht of neef die je toch al nooit meer spreekt, partners van vrienden die je niet kent, collega’s waar je niks mee hebt, niet van de lijst af kunnen halen? Op een feest, waarbij je per aantal betaalt, scheelt dit al gauw gemiddeld €50 per persoon.

Heb je zelf nog tips voor een budget bruiloft? Laat het mij weten in een reactie! Of ben je op zoek naar tips voor een onderdeel wat ik nog niet heb besproken, neem dan even contact met mij op.

2 antwoorden op “Tips voor een budget bruiloft”

  1. Met veel interesse las ik je tips over een budget-bruiloft. In het tijdperk van sociale media waarin we al gauw veel te veel vrienden opdoen, is het een waardevolle tip om de gastenlijst goed af te wegen. De catering is echt een besparingspost: een bruiloft wordt er niet minder leuk om wanneer je voor een degelijke afhaalchinees kiest. De schuimwijn wordt er ook niet minder lekker van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *