Trouwjurken passen | Mijn ervaring

Afgelopen vrijdag was de dag waar ik al van droom sinds ik een klein meisje ben, ik mocht trouwjurken gaan passen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan gauw verder.

De Bruidswinkel

Hoe kies je nou een bruidswinkel uit alle winkels in Nederland? Tja dat is een goede vraag. Kies vooral een winkel waar je via de website of social media een goed gevoel bij krijgt en trouwjurken binnen jouw budget heeft. Zelf wilde ik graag kijken voor een tweede hands jurk en kwam ik uit bij Nikita Bruidsmode.

Trouwjurken passen
Gezonde spanning voor het passen.

De entourage

En wie neem je mee trouwjurken passen? Dat mag je ook helemaal zelf kiezen. Mijn entourage bestond uit mijn moeder, schoonmoeder, zus en beste vriendin. Een bont gezelschap met een duidelijk mening. Is dat slim? In mijn geval wel, ze kennen mij het beste, weten wat ik wel en niet mooi vind en wat mij mooi staat.

Trouwjurken passen

Eigenaresse Miranda maakt eerst een praatje en vraagt wat je wel en niet wil in een trouwjurk. Vervolgens lopen we samen langs het eerste rek en mag ik aangeven welke jurken ik graag wil passen. Al gauw hangen er 10 jurken op mij te wachten.

Sinds corona heeft de bruidswinkel het beleid dat iemand van je entourage je helpt met aankleden. Dit vond ik persoonlijk erg fijn, je staat toch bijna in je blootje. Mijn zus helpt mij in de eerste jurk, nee dat ging hem niet worden, volgende. De tweede zat een stuk mooier en heel gek om eindelijk jezelf in een trouwjurk te zien. De volgende jurk mag op het vind ik leuk rek, daar mogen er maar drie op hangen dus als er nog een mooie jurk is moet een andere weg. Het mag wel wat spannender zegt mijn entourage. En toen was het zover. Alles was mooi aan deze jurk, totaal niet wat ik van te voren had bedacht, maar het was hem gewoon.

Trouwjurken passen
De winkel

Het moment

Als je de paskamer uit komt, over de catwalk loopt, een mooi lied wordt afgespeeld, je entourage juicht en huilt, dan weet je het: dit is DE jurk!

Ik heb gelachen, gehuild en het mega naar mijn zin gehad en kan niet wachten tot ik de jurk volgend jaar op mijn bruiloft aan mag.

trouwjurken passen
Mijn naam mag ook op de muur!

Meer informatie over trouwjurken passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *