Waar let je op bij het bekijken van trouwlocaties?

De trouwlocatie is dé plek waar jullie de dag van jullie leven gaan beleven. Je wilt dus de juiste keuze maken, wat nog best lastig kan zijn. Aangezien dit één van de belangrijkste aspecten van de dag is, geef ik graag een aantal tips voor het bekijken van trouwlocaties.

Tegenwoordig slaan veel bruidsparen het gemeentehuis over en kiezen ze ervoor om te trouwen op de feestlocatie zelf. Het voordeel hiervan is dat je de gehele dag op één locatie kan blijven. Zo hoef je geen rekening te houden met reistijd, vervoer en parkeren, zo creëer je een hoop rust.

Officiële trouwlocatie

Check wel goed of de gekozen locatie ook een officiële trouwlocatie is. Als die niet zo is, is er nog niks aan de hand. Bij de gemeente waar de locatie zich bevindt kun je een aanvraag doen voor benoeming van huwelijkslocatie voor één dag.

bekijken van trouwlocaties

Wensen op een rijtje

Voordat je kunt beginnen met zoeken naar jullie droomlocatie is het wel handig jullie wensen op een rijtje te zetten. Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen, wat is jullie budget, het thema en wat vinden jullie nu echt het belangrijkst? De locatie neemt vaak een groot deel van het budget in beslag, het is dus belangrijk een weloverwogen beslissing te nemen.

Data

Hebben jullie een specifieke datum in gedachten voor de bruiloft? Dan is het natuurlijk van belang dat de locatie die dag nog beschikbaar is. Zijn jullie echte feestbeesten, dan is het handig even te checken tot hoe laat het feest mag doorgaan. Sommige locaties in de natuur mogen maar tot 23:00 open zijn terwijl in de stad het feest tot in de vroege uurtjes door kan gaan. Als je niet wil dat in de zaal naast jullie ook een feest gegeven wordt, vraag dan of de locatie exclusief te huren is.

bekijk van trouwlocaties

Capaciteit en praktische zaken

Check vooral ook de volgende belangrijke en praktische zaken;

  • Is de gewenste locatie geschikt voor het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen?
  • Heeft de locatie zowel een binnen als buiten mogelijkheid voor de ceremonie indien gewenst?
  • Is eigen catering mogelijk?
  • Zijn er mooie plekken om foto’s te maken?
  • Is er voldoende parkeergelegenheid?
  • Hoe is de toegankelijkheid voor minder valide gasten?
  • Is de locatie kindvriendelijk?

Heb je nog meer vragen over het bekijken van trouwlocaties? Laat een reactie achter of neem gerust contact op en ik help je graag.

Foto’s door Jisca Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *