Tips voor een origineel huwelijkscadeau

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en wil je graag een origineel huwelijkscadeau geven? In deze blog deel ik graag wat leuke tips!

Vaak zetten bruidsparen op de uitnodiging een cadeautip, als dit een envelopje is dan is de wens wel duidelijk. Misschien sparen ze voor een mooie nieuwe bank of kunnen ze nog wel een bijdrage voor de huwelijksreis gebruiken. Je kunt dan een kaart schrijven en deze met het geld in de enveloppendoos doen, maar je kunt ook iets meer moeite doen en bijvoorbeeld een geldboom of paraplu maken. Dit is dan wel leuker om met een grotere groep te geven, zodat hij lekker vol hangt.

geld paraplu als origineel huwelijkscadeau

Hoeveel geef je uit?

Het is erg belangrijk een cadeau te geven met een bedrag waar jij je goed bij voelt. Dit zijn richtlijnen voor bedragen waar je aan kan denken;

  • Een collega, kennis of verre vriend; €25 – €50
  • Familie en vrienden; €35 – €70
  • Naaste familie en beste vrienden; €50 – €100+

5 leuke tips

  1. Luxe badkamer of slaapkamer items vallen altijd goed in de smaak.  Zo krijgt het bruidspaar het idee dat ze wakker worden in een luxe hotel. Denk aan een heerlijk verwen pakket met schuimende douchegel, een scrub en geurstokjes van een goed merk. Of een fluweelzacht dekbedovertrek. Als het bruidspaar graag naar de wellness gaat zijn mooie hamamdoeken ook een leuke optie.spa moment als origineel huwelijkscadeau
  2. Weet je of een van de partners van naam gaat veranderen na de bruiloft? Dan is het leuk een naambordje te kopen voor bij de deur, zullen ze vast nog niet aan gedacht hebben.
  3. Als het bruidspaar na de bruiloft meteen op huwelijksreis gaat, is een eetbaar cadeau niet zo handig. Anders zou een picknickmand met al hun lievelingseten en snacks een leuk idee kunnen zijn.
  4. Kunst voor in huis is ook een gave optie. Bijvoorbeeld een mooi schilderij, beeld of een plattegrond van de lievelingsstad van het bruidspaar.
  5. Gegraveerde items zijn een mooie blijvende herinnering. Bijvoorbeeld champagne glazen, een snoeppot of een whiskey karaf.

Cadeaubonnen

Weet je waar het bruidspaar graag een hapje eet? Koop dan van hun favoriete plek een cadeaubon.
Ook een leuk idee; een tegoedbon voor een massage of spa treatment tijdens de huwelijksreis.

Is er een verlanglijst?

Als het bruidspaar een verlanglijst heeft opgesteld dan is het raadzaam hier iets van te kiezen. Misschien hebben ze een erg specifieke smaak en is het zonde iets te kopen wat ze uiteindelijk niet mooi vinden of niet gaan gebruiken.

Heb jij nog leuke tips voor een origineel huwelijkscadeau of kun je nog wat hulp gebruiken? Laat het weten in een reactie of neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *