Wat betekent duurzaamheid voor mij?

Duurzaamheid, een begrip wat je steeds vaker voorbij hoort komen. Maar wat betekent dit voor mij?

Wat betekent duurzaamheid voor mij?

Een hele hoop! Ik ben van mening dat kleine aanpassingen uiteindelijk invloed gaan hebben. En natuurlijk zullen de grote bedrijven moeten opstaan en écht wat gaan doen, maar dat betekent niet dat wij zelf dan maar niks hoeven te doen. Zo ben ik kleine dingen gaan veranderen, stap voor stap.

Plantbased eten

Zo ben ik een aantal jaar geleden begonnen met eerst vegetarisch te gaan eten. Dit kwam vooral door een aantal documentaires die ik heb gezien. Zoals Cowspiracy, What the Health en The Game Changers. Dan zie je ook dat alleen vegetarisch eten niet genoeg is, dus was de stap naar geheel plant based eten snel gemaakt. Daar heb ik nu 3 jaar later nog geen seconde spijt van.

Groen energie

Omschakelen van ‘normale energie’ naar groene energie is vaak een kwestie van een paar klikken. Bij onze huidige leveranciers konden wij heel gemakkelijk switchen en hoefden dus niet naar een andere leverancier over te stappen.

Moestuin beginnen

Eerder schreef ik al een blog over onze moestuin. Deze zijn we vorig jaar begonnen en hebben zo onze eigen biologische en onbespoten groentes. Niet alleen super leuk om te doen, maar ook nog veel lekkerder.

Vegan make-up

De make-up en verzorgingsproducten die ik gebruik zijn altijd vegan, daar zitten dus geen dierlijke producten in en zijn niet op dieren getest.

Bamboe wattenschijfjes

Nu we het toch over make-up hebben, in plaats van katoenen wegwerp wattenschijfjes gebruik ik bamboe wasbare wattenschijfjes. Deze werken perfect en zijn nu na 20 keer wassen nog steeds zo goed als nieuw.

Soda stream

Ik hou van water en drink met gemak 2 liter op een dag. Om het soms wat spannender te maken, lust ik er wel een bubbel in. Zo kreeg ik een super handig kerstcadeau, namelijk een soda stream. Met een paar drukken op de knop heb je bruisend water en bespaar je een hoop plastic flessen.

Dit zijn op het moment de belangrijkste aspecten die het meest impact hebben. Ik kan nog wel pagina’s vol schrijven en misschien doe ik dat ook nog wel een keer. Uiteraard kan je nog veel meer doen en doe je het nooit perfect, maar zoals ik al zei alle stapjes helpen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over wat betekent duurzaamheid voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *