Wat is een Styled Wedding Shoot?

In de bruidswereld is het mega populair; een styled wedding shoot, maar wat is dit nou precies?

Een styled wedding shoot is een georganiseerde fotoshoot waarbij je (een deel van) een bruiloft namaakt. Vaak organiseert de weddingplanner de shoot en vraagt een team van leveranciers om mee te werken. Iedere leverancier kan zo laten zien wat zijn visie is en wat hij in huis heeft. Alle foto’s kunnen zo gebruikt worden als promotiemateriaal. 

Hoe ga je te werk?

Elke shoot begint met een idee, dit kan een thema, kleur of gevoel zijn.  Zo organiseerde ik de shoot Mooi Natuurlijk waarbij naturel tinten centraal stonden. Van je thema maak je vervolgens een moodboard, hiermee kun je laten zien wat je ideeën zijn. Met je moodboard ga je op zoek naar leveranciers waar je graag mee wil samenwerken en die passen bij jouw thema. Nadat alle leveranciers bekend zijn, kun je een planning maken. 

moodboard voor styled wedding shoot
Mijn moodboard voor de styled wedding shoot Mooi Natuurlijk.

Op de dag zelf is het belangrijk dat iedereen zich aan de planning houdt, er moet namelijk veel gebeuren en iedereen wil de mooiste foto’s als resultaat. Het model gaat in de make-up, de stylist gaat aan de slag met de tafelschikking en de fotograaf stelt zijn camera in en maakt testfoto’s. Als de modellen er klaar voor zijn kunnen er bij verschillende settings foto’s gemaakt worden. Zo maakten wij foto’s met een trouwauto, mooi gestylde tafel, de bruidstaart en werden de trouwringen omgeschoven. Na afloop gaat de fotograaf aan de slag met de nabewerking en ontvangen alle deelnemers de foto’s voor promotiedoeleinden.

Ondanks dat er hard gewerkt wordt op zo’n dag, heerst er vaak een relaxte sfeer. Er is wel een planning, maar er is niet veel tijdsdruk. Je kunt zo vaak je wil de ringen omschuiven totdat je het perfecte plaatje hebt, er staan namelijk geen gasten op je te wachten.

behind the scene bij styled wedding shoot
Behind the scenes, aan het einde van de fotoshoot, moe maar voldaan.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over een styled wedding shoot? Neem gerust even contact op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *