Wat kost een bruiloft gemiddeld?

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar hier bespreken we het gemiddelde.

Wat kost een bruiloft?

De gemiddelde bruiloft in Nederland kost zo’n €15.000. Per trouwleverancier en onderdeel van de dag kun je verschillende keuzes maken. Belangrijkst is dus om te bedenken welk onderdeel je het belangrijkst vindt en daar dan het meest aan uit te geven.

Trouwbudget

Allereerst stel je zelf een trouwbudget op. Hoeveel wil jij maximaal besteden aan jouw trouwdag? Dan kun je de aspecten gaan plannen op basis van je budget.

De belangrijkste aspecten op een rij

Trouwringen: je wil natuurlijk kwaliteit die je hele leven meegaat, denk dan aan gemiddeld €1.500. Vind je dit teveel, ga dan bijvoorbeeld voor vriendschapsringen.
Trouwjurk: een kwalitatief goede jurk van een erkend merk kost tussen de €1.500-€2.000, maar je kunt ook een low budget jurk of 2e hands jurk vinden voor €500.
Locatie & catering: de kosten voor een locatie variëren enorm. Dit heeft te maken met de exclusiviteit, aantal gasten, aantal ruimtes etc. Gemiddeld genomen zou je kunnen zeggen dat een locatie voor 30 daggasten en 100 avondgasten tussen de €5.000 – €7.500 kost.
Bruidstaart: gemiddeld kun je uitgaan van €7 p.p. voor 30 daggasten kom je dus op €210.
Trouwpak: zonder accessoires en vermaken kost zo’n €1.000.
Bruidsboeket: reken hier ongeveer €115 voor.
Fotograaf: de keuze is reuze, voor 8 uur betaal je gemiddeld €1.500.
Bruidskapsel & make up: als je iemand vindt die beide kan is de prijs vaak wat lager en betaal je gemiddeld €330.
Trouwambtenaar: voor alle officiële aspecten en leges ben je gemiddeld €730 kwijt.
Uitnodigingen: ook hier kun je kiezen tussen standaard kaarten of speciaal voor jullie ontworpen, gemiddeld kom je voor 50 kaarten op zo’n €112.
Vervoer: voor 4 uur betaal je zo’n €350.
Muziek: een dj of band die 4 uur lang speelt kost zo’n €1.200.
Onvoorziene kosten: reserveer ongeveer 10% van je budget voor onvoorziene kosten. Sommige aspecten kunnen duurder uitvallen of je wil toch net iets extra’s.

Natuurlijk kunnen er nog veel meer aspecten toegevoegd worden, zoals een videograaf, mooie styling en decoratie, zangeres tijdens de ceremonie, kleding voor bruidsmeisjes en ga zo maar door.

Heb jij nog tips of vragen over wat kost een bruiloft? Laat het weten in een reactie of neem even contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *