Wat staat er allemaal in de ceremoniemeester brief?

De ceremoniemeester brief staat vol praktische informatie en wordt vaak met de uitnodiging meegestuurd. Maar wat zet je hier nu allemaal in?

Onderdeel van mijn service als weddingplanner is het opstellen van de ceremoniemeesterbrief. Jullie gasten zitten vaak boordevol vragen en door het sturen van de brief zorg je ervoor dat deze al voor de bruiloft beantwoord zijn.

De onderdelen van de ceremoniemeester brief

Allereerst stel ik mijzelf voor, zo weten de gasten wie ik ben en wie ze kunnen aanspreken. Dan voelt het al gelijk wat vertrouwder.

De locatie ligt ik altijd even toe, niet alleen de route beschrijving en parkeer mogelijkheden, maar ook een leuk feitje of weetje.

Het programma deel ik in grote lijnen, zo weten gasten waar ze wanneer moeten zijn. Vaak is het ook fijn even te weten wanneer er een rust moment is of tijd om een stukje te wandelen bijvoorbeeld.

Heeft jullie cadeauwens wat extra uitleg nodig, dan kan dat ook in de brief.

Na de ceremonie wil iedereen jullie natuurlijk feliciteren, maar je zit niet altijd op een lange rij gasten te wachten. Dan kan ik jullie wensen hierin kenbaar maken, zo weten de gasten dat jullie vanzelf naar ze toe komen.

De dresscode wordt ook altijd even benoemd. Hier voeg ik ook voorbeeld foto’s aan toe, want een thema is niet voor iedereen van zelfsprekend.

Menu suggesties en dieetwensen kunnen ook doorgegeven worden.

info in de ceremoniemeester brief

Unplugged wedding is een begrip wat steeds vaker gebruikt wordt. Jullie hebben een professionele fotograaf ingehuurd en willen graag dat de gasten gewoon kunnen genieten van het moment. Daarnaast kun je aangeven of het wel of niet wenselijk is dat foto’s van jullie op social media verschijnen. Hebben jullie een eigen #, laat dit dan vooral wél weten.

Een persoonlijk woordje, you love it or hate it. Hoe dan ook, laat het de gasten weten zodat dit gecommuniceerd kan worden en in de planning in gepast kan worden.

Moeten gasten ver reizen? Dan geef ik ook altijd hotel tips.

Mag ik ook jullie ceremoniemester brief opstellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *