Waar moet je op letten bij het kopen van duurzame trouwkaarten?

Trouwkaarten zijn er in alle soorten en maten. Er zijn gelukkig ook veel opties voor duurzame trouwkaarten. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Trouwkaarten zijn per definitie niet per se duurzaam. Er zijn ook een aantal websites en opties om online je trouwkaarten te delen en versturen. Maar een echte trouwkaart in handen krijgen geeft toch net wat extra’s. Als je dan de keuze voor een trouwkaart maakt, kies dan voor een mooie duurzame optie. Bij Made for Moments is er al bewust gekozen voor een duurzame trouwkaarten lijn. Ik mocht een aantal kaarten ontvangen en de kwaliteit en looks zijn echt geweldig. De kaarten op de foto’s zijn van deze duurzame lijn.

duurzame trouwkaarten

Wat maakt een trouwkaart duurzaam?

Allereerst is het belangrijk om naar het papier te kijken. Het papiersoort wat gebruikt is, heeft het FSC keurmerk. De boseigenaren waar het hout vandaan komt, zorgen voor duurzaam bosbeheer. Zo letten ze op het behoud van de biodiversiteit en veiligheid van de bosarbeiders. Het papier bestaat uit katoen en gerecyclede vezels, deze spikkels zie je een klein beetje terugkomen. De kaarten zijn lichtgeel en mooi glad.

duurzame trouwkaarten

Daarnaast is het beter om een minimalistisch design te kiezen. Hoe minder opdruk, hoe minder inkt er gebruikt hoeft te worden. Sowieso wordt er gebruik gemaakt van afbreekbare inkt. Less is more in dit geval.

De formaat keuze is ook van belang. De beste optie is de 10*15 cm; enkel of gevouwen kaart. Deze heeft de meest gunstige indeling en daardoor het minste afval. Bestel ook meteen de enveloppen mee, zo hoeft er maar één pakketje verstuurd te worden. Je kunt ook voor de mogelijkheid kiezen om de kaarten rechtstreeks naar de gasten te versturen.

Nu is het aan jou

Ben je na het lezen van deze blog ook overtuigd van duurzame trouwkaarten? Super, ga dan lekker rondneuzen op de website van Made for Moments en kies jouw favoriet. Heb je toch nog vragen over duurzame trouwkaarten?

Lees ook de blog over duurzame trouwbedankjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *