Originele trouwbedankjes; wat ga jij je gasten meegeven?

De laatste herinnering aan jouw grote dag die jij aan jouw gasten kan meegeven is door middel van originele trouwbedankjes. Lees gauw verder voor de leukste tips.

Geschiedenis van trouwbedankjes

Aan het einde van jullie mooie dag, als de gasten naar huis gaan is het van oorsprong gebruikelijk om ze iets mee te geven als herinnering. Maar ook als waardering en om ze te bedanken voor hun aanwezigheid. Waar komt het fenomeen trouwbedankjes of ook wel huwelijksbedankjes vandaan? Vroeger was het gebruikelijk om bruidssuiker uit te delen, vaak verpakt in een mooi gekleurd papiertje. De kinderen kregen zo lekkere zoete snoepjes. Ook werd de suiker rondgestrooid, wat symbool stond voor een kinderrijk huwelijk.

Als ik als weddingplanner aanwezig ben, zet ik als het feest aan de gang is de bedankjes klaar en kunnen de gasten deze pakken voor ze naar huis gaan.

Originele trouwbedankjes

Het is nog steeds mogelijk om bruidssuiker te bestellen en als trouwbedankje mee te geven, maar er zijn ook heel veel nieuwe originele opties. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kan het weggeven als bedankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker flesje champagne of de tegenhanger; een flesje antikater water met een paracetamol.

champagne als originele trouwbedankjes

Ga je toch voor zoet, maar wil je wel iets dat meer fancy is dan bruidssuiker? Wat dacht je dan van macarons of deze leuke versierde koekjes. Je kan deze helemaal laten personaliseren in jullie thema kleur en met jullie namen of initialen en trouwdatum.

Duurzame trouwbedankjes

Het is natuurlijk helemaal leuk als de huwelijksbedankjes ook nog duurzaam zijn en lang mee kunnen gaan. Bijvoorbeeld een mooi plantje of bloemzaadjes. Deze laatste kun je thuis in je tuin zaaien. Naast de mooie bloemen die eruit komen, trekken deze ook bijen aan, wat moeder natuur helemaal fijn vindt. Ook het zakje van de bloemzaadjes kan naar wens gepersonaliseerd worden.

Kosten trouwbedankjes

De kosten van trouwbedankjes hangt af van de kwaliteit en kwantiteit. Vaak is het zo dat hoe meer je besteld hoe goedkoper de bedankjes per stuk zijn. Een koekje is natuurlijk ook minder duur dan een flesje champagne. Reken voor de bedankjes tussen de €1,50 – €15,00 per persoon.

Ben je toch nog op zoek naar meer tips en inspiratie voor originele trouwbedankjes? Neem gerust even contact op, ik zit nog boordevol ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *