Alternatieven voor de openingsdans; zo kun je het feest ook openen.

Niet zo soepel in de heupen of gewoon geen behoefte aan een openingsdans? Dat is helemaal niet erg, lees gauw verder voor alternatieven.

Alternatieven voor de openingsdans

De openingsdans wordt meestal ingezet om het trouwfeest te openen voor de gasten. Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je hier niet op zit te wachten. Gelukkig kun je dit ook anders vorm geven.

Als weddingplanner heb ik al veel verschillende openingen van het feest meegemaakt. Hier deel ik een paar leuke opties.

Trouwfoto’s laten zien

Wat dacht je er bijvoorbeeld van, om vast een paar foto’s van de trouwdag te laten zien. Dit is vooral leuk als er avondgasten zijn die er overdag niet bij zijn geweest. Steeds meer fotografen bieden een same day edit aan. Ze gaan dus direct aan de slag zodra jullie lekker aan het tafelen zijn om vervolgens een mooie slideshow te laten zien met jullie trouwfoto’s.

Professionele dansers inhuren

Vind je het wel heel leuk om naar een dans te kijken? Dan kun je natuurlijk ook altijd dansers, andere artiesten of een act inhuren.

Sterretjes

Vraag de gasten te gaan staan met sterretjes en loop daar doorheen en open vervolgens met iedereen de dansvloer.

alternatieven voor de openingsdans
Gasten met sterretjes

Speech

Open het trouwfeest met een speech om iedereen welkom te heten en te bedanken voor hun komst. Wil je dit liever ook niet zelf doen? Overleg dan met de ceremoniemeester of een familielid of vriendin dit wil doen.

DJ

Laat de DJ gewoon meteen een knalnummer aanzetten waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan.

alternatieven voor de openingsdans

Dans met gasten

Durf je het wel aan om met meerdere gasten een dans te laten zien, ga ervoor! Bijvoorbeeld in de vorm van een flashmob, waarbij steeds een extra stel de dansvloer opkomt. Het oefenen levert ook nog hilarische momenten op.

Heb jij na het lezen van de blog nog vragen of aanvullingen op alternatieven voor de openingsdans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *