Cadeau geven; inspiratie voor verpakkingen op een duurzame manier!

Tijdens een bruiloft krijgt het bruidspaar vaak een hoop cadeaus, super leuk natuurlijk! Helaas bevatten alle cadeaus ook een hoop cadeaupapier wat linea recta de papiercontainer in belandt, zonde! Lees gauw mijn tips voor verpakkingen op een duurzame manier!

Verpakkingen op een duurzame manier

Met deze inspiratie kun jij een cadeau geven of vragen zonder al te veel verpakkingsmateriaal.

Envelopje

Het wel bekende envelopje op de uitnodiging, het bruidspaar wil graag geld om bijvoorbeeld een mooi servies, huwelijksreis of schilderij van te bekostigen. Nu is één envelopje nog niet zoveel afval, maar met 100 gasten is dat toch best veel. Een idee kan zijn om QR code te laten maken en deze op het welkomstbord te zetten. Gasten kunnen zo deze code scannen en elk gewest bedrag overmaken.

Zelf versierde cadeaudoos

Een mooi cadeau gekocht en wil je deze toch leuk inpakken? Neem bij het boodschappen doen een kartonnen doos mee als je deze niet nog ergens in huis hebt. Ga vervolgens zelf lekker aan de slag met verf om er toch een vrolijk geheel van te maken. Leuk stuk touw of lint eromheen et voilà.

verpakkingen op een duurzame manier

Cadeaudozen

Niet zo creatief? No problem. Tegenwoordig kun je bij veel winkels, bijvoorbeeld bij de Hema erg leuke cadeaudozen kopen. Deze kan het bruidspaar bewaren en gebruiken als opbergdoos of zelf weer weggeven.

Mooi cadeaupapier

Heb je zelf een cadeau gekregen met erg mooi cadeaupapier? Pak het dan voorzichtig uit en bewaar het papier voor een volgend cadeau.

Alternatief cadeaupapier

Natuurlijk kun je ook heel veel ander materiaal gebruiken als alternatief voor cadeaupapier. Denk bijvoorbeeld aan kranten, lapjes stof (bijvoorbeeld een oud T-shirt of theedoek), stuk behang of een tekening van de kids. Of laat het cadeaupapier helemaal achterwegen en maak met een mooi stuk lint een strik om het cadeau.

Heb jij zelf nog tips voor verpakkingen op een duurzame manier? Laat het weten in een reactie of neem even contact op. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *