DIY Decoratie

Lekker knutselen tijdens deze niet zo mooie zomers dagen? Vraag een stel vriendinnen, trek een fles wijn open et voilà een leuke avond is geboren.

Een bruiloft kost veel geld, we kunnen er omheen draaien maar het is nu eenmaal zo. In mijn blog ‘tips voor een budget bruiloft’ geef ik tips om kosten te besparen. Nu ga ik wat verder in op het zelf maken van je decoratie aangezien ik het zelf erg leuk vind om creatief aan de slag te gaan.

Voorbeelden van DIY decoratie

Macramé is een knooptechniek die al heel lang gebruikt wordt, maar tegenwoordig weer helemaal hip is. Je kunt er van alles mee maken zoals:

  • Veren;

macrame veer voor diy decoratie

  • Dromenvanger
  • Wandhanger;

macrame wandhanger voor diy decoratie

  • Bloempottenhouders
  • Backdrop (al is deze misschien wel wat meer voor de gevorderde onder ons);

Macrame backdrop voor diy decoratie

Vaasjes, bloemen en kaarsjes

Een hele leuke combi. Koop wat blanco vaasjes, wikkel om de hals wat jute touw en zet er op de dag voor de bruiloft bloemen in de kleur van het thema in. Daarnaast kun je potjes of waxinelichthouders vullen met wat zand of steentjes en hier mooie kaarsen in doen.

bloemen voor een budget bruiloft

Krans

Deze krans staat prachtig op de sweet table, maar je kunt hem natuurlijk overal neerzetten of ophangen. IJzeren hoepels/ringen kun je kopen bij een doe-het-zelf zaak en het blad en bloemen bij de bloemist. Als je ze langer wil bewaren zou je ook voor nepblad kunnen gaan.

mooie krans voor DIY decoratie

Extra voordelen van zelf je decoratie maken

Het zelf maken van je decoratie is niet alleen kostenbesparend, het heeft ook nog andere voordelen. Het is bijvoorbeeld lekker rustgevend na een dag hard werken. Ook kun je er een gezellige avond van maken met je bride’s squad, maak wat lekkere hapjes en drankjes en de voorpret voor de bruiloft kan beginnen.

Heb je zelf nog tips voor DIY decoratie of vragen? Laat het weten in een comment.

2 antwoorden op “DIY Decoratie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *