Een Veganistische Bruiloft

Er zijn verschillende redenen om veganist te worden, vanwege het milieu, tegen dierenleed of om gezondheidsredenen. Zelf ben ik sinds een jaar veganist en help je daarom graag met een veganistische bruiloft.

Zijn jij en je partner of veel gasten veganistisch en wil je dit graag doorvoeren in jullie bruiloft? Dat kan! Je kunt er voor kiezen een gehele veganistische bruiloft te organiseren of alleen te focussen op bepaalde onderdelen, dit is geheel aan jullie. In deze blog deel ik leuke leveranciers waar ik zelf heel vrolijk van word.

Bruidstaart

Er zijn diverse bakkers in Nederland die veganistische bruidstaarten maken zoals More Pastry en Merel van Blackbirds and Cakes.  Merel maakt de mooiste taarten waarbij je kunt kiezen voor diverse opties voor de cake, crème en vulling (stukjes witte vegan chocolade OMG).

Inspiratie voor een veganistische bruiloft Foto: Blackbirds and Cakes

Catering

De catering is een erg belangrijk onderdeel van de bruiloft, ja ook voor veganisten. Misschien zelfs wel juist, omdat je heel bewust bezig bent met wat je eet. Cateraar Bakblik heeft diverse foodtrucks en veel keuzes voor luxe hapjes, menu’s en zelfs een festivalmenu.

catering voor een veganistische bruiloft      falafel voor een veganistische bruiloft

Foto credits: Pim Valk                       Foto credits: Jessica van der Hoeven

De Gewilde Keuken verzorgt ook catering voor veganistische bruiloften. Van een walking dinner, hapjes tot buffetten. Jantien kun je ook vragen voor bruidstaarten.

de gewilde keuken voor een veganistische bruiloft Jantien, de Gewilde Keuken.

Fotograaf

Trouwfotograaf Bianca van Pumpkin fotografie werkt op een duurzame manier. Ze gebruikt geen dierlijke producten en draagt 5% van haar winst af aan goede doelen. Haar foto’s zijn af te drukken op duurzaam bamboe papier en bedrukt met plantaardige inkt. Met haar passie voor fotograferen van mensen die een gelukkig moment beleven levert dit prachtige plaatjes op.

Vegan trouwkleding

Als je een 100% vegan trouwjurk wil, kun je het beste er zelf een laten maken. Je kunt dan zelf de stof en versiering kiezen, bijvoorbeeld kunstparels, polyester of bamboo(!). Ben je in de gelegenheid een tripje naar Londen te maken? Maak dan een afspraak bij ontwerper Sanyukta Shrestha, ze ontwerpt mooie duurzame bruidsjurken en laat deze fair trade maken in geboorteland Nepal.

Er zijn verschillende websites waar je hele leuke vegan (trouw)schoenen kunt bestellen. Zoals bij EN& (links) en TOMS (rechts).

Schoenen voor een veganistische bruiloftSchoenen voor een veganistische bruiloft

Ook aan de heren is gedacht.

Vegan schoenen voor de bruidegom voor veganistische bruiloftToms voor een veganistische bruiloft

Tassen

Bij een nieuwe outfit hoort een nieuwe tas. Dus laten we het gelijk goed doen en een mooie vegan tas uitzoeken. Je kunt hem na je bruiloft natuurlijk ook gewoon nog gebruiken:)
2 van mijn favorieten merken zijn Denise Roobol (links) en Matt & Nat (rechts).

tas voor veganistische bruilofttas voor een veganistische bruiloft

Vervoer

Het meest duurzaam is natuurlijk wel vervoer per (bak)fiets, deze kun je ook super leuk versieren. Helaas is dit niet voor alle locaties geschikt. Wat dacht je dan van deze super leuke Elektrische Oldtimer Trouwauto?

auto voor veganistische bruiloft

Stationery

Op diverse websites kun je duurzame trouwkaarten bestellen.
Een optie welke nog duurzamer is, is Paperless post. Je kiest een design, past hem naar wens aan en je verstuurd ze per e-mail naar al je gasten. Ook kun je er gelijk de RSVP mee bijhouden, gasten kunnen met 1 klik laten weten of ze komen.

Bedankjes

Hoe leuk is het niet lekker crea bea aan de slag te gaan en zelf bedankjes te maken? Bijvoorbeeld het vullen van kleine weckpotjes met hartjes snoepjes, deze kunnen je gasten weer hergebruiken.
Een andere mooie optie is om aan goede doelen te denken. Je kunt voor elke gast een donatie doen en dit laten weten aan je gasten door middel van een handgeschreven briefje.

Voor nog veel meer leuke tips neem even contact op voor een vrijblijvende afspraak.

4 antwoorden op “Een Veganistische Bruiloft”

  1. Fijn overzicht! Voor wie de blog nu leest, Merel is al een tijd gestopt met blackbirds and cakes (en woont inmiddels in Scandinavië)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *