Wat doet een Weddingplanner precies?

Droom jij al je hele leven van jouw bruiloft? Weet je al helemaal hoe deze dag eruit komt te zien? Fantastisch toch! Voor veel vrouwen zal dit zo zijn, maar heb jij nog geen idee hoe je grote dag eruit moet komen te zien,  kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie, ben je op zoek naar echt originele ideeën of wil je het maximale uit je budget halen? Dan kan een weddingplanner je helpen. Deze voordelen en meer leg ik je graag uit in deze blog!

Wat doet een weddingplanner nou precies?

Samen met je weddingplanner bespreek je al jullie plannen en dromen. Ze kan alles van A tot Z regelen of alleen specifieke aspecten. Nadat het budget is bepaald kan er gezocht worden naar leveranciers die het beste bij jullie passen. Hierbij is budget bewaking door de weddingplanner erg belangrijk. Ook zorgt ze dat er geen belangrijke details over het hoofd gezien worden. Als de leveranciers geregeld zijn maakt de weddingplanner het draaiboek met alle details en de hele planning. Op de dag zelf is ze aanspreekpunt voor alle vragen van de leveranciers en gasten.

Ontzorgen

Een van de belangrijkste redenen om een weddingplanner in te huren is toch wel om compleet ontzorgd te worden. Weten dat de mooiste dag van je leven er een wordt zonder stres en zonder zorgen. Dat je alleen maar hoeft te genieten van jullie verloving en van elkaar, jullie vrienden en familie en alles wat er om je heen gebeurd.

Wat doet een weddingplanner precies

Originele ideeën

Een weddingplanner is altijd up-to-date wat betreft de laatste trends! Ze heeft originele ideeën om jullie dag nog mooier te maken dan je had verwacht. Met deze inspiratie kunnen jullie makkelijker keuzes maken.

Geruststellen

Een bruiloft is een dag vol emoties. Het kan gebeuren dat het je allemaal even teveel wordt. De weddingplanner plant dan even een rustmomentje in. Of ben je zo nerveus dat je de zaal niet in durft? De weddingplanner spreekt je nog een paar liefdevolle woorden in en je bent er helemaal klaar voor.

Wat doet een weddingplanner precies

Hier gaf ik, tijdens mijn stage, in 2015 het bruidsboeket aan de prachtige Cloé en vertelde nog even hoe mooi ze eruit zag.
Ze was zo zenuwachtig, maar durfde nu weer verder.
De locatie is het prachtige Saxenburg huis van
Hotel Pulitzer in Amsterdam.

Ceremoniemeester

Wil je graag de touwtjes in handen houden, maar wel iemand inhuren die op de dag zelf alles in goede banen leidt? Dan is een weddingplanner inhuren voor het ceremoniemeesterschap een goede oplossing. Vaak wordt deze eervolle taak aan een close familielid of beste vriend(in) gegeven, wat logisch lijkt maar is dit ook zo? Uit ervaring weet ik dat dit niet zo is. Er komt heel veel op je af als ceremoniemeester, je bent het aanspreekpunt voor leveranciers en voor vragen van gasten. Je bent de hele dag druk bezig en mist de mooie momenten van de bruiloft.
Als je een ceremoniemeester inhuurt bespreek je de hele dag, maakt zij een draaiboek en is het aanspreekpunt op de dag zelf.

Wil je nog meer weten over dit geweldige vak of heb je toch nog vragen, neem dan even contact op en ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *