Trouwalbum laten maken door de fotograaf; een echte aanrader!

Naast de mooiste foto’s maken veel trouwfotografen ook prachtige albums. Dit is zo’n waardevol aandenken, lees er in de blog meer over.

Een trouwalbum laten maken

In een vorige blog legde ik al uit wat een shotlist is, erg belangrijk als je geen fotomoment wil missen. Als alle foto’s gemaakt zijn van jullie grote dag wil je daar nog lang van kunnen genieten. En hoe kan dat nou beter dan met een mooi album. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met diverse online programma’s, maar mijn advies is om dit aan de fotograaf over te laten.

Na de bruiloft ontvang je vaak van de fotograaf een usb stick of een online galerij met zo’n 250 foto’s. Super leuk om doorheen te scrollen, maar dat laat je niet gauw zien aan vrienden en familie. Een album neem je makkelijker mee en geeft je een tastbare herinnering.

De fotograaf heeft natuurlijk een goed oog voor detail en dat zie je dan ook terug in het album. Er zit een vloeiende lijn in, van het aankleden tot de first look, de ceremonie en het diner. Mooie detailfoto’s maken het plaatje compleet.

Keuze albums

Er is tegenwoordig mega veel keus wat het betreft de albums. Zo kun je voor diverse soorten covers kiezen, allerlei kleuren en opdruk. Ook kun je er een mooie opbergdoos bij kiezen, zodat je zeker weet dat jouw album altijd mooi blijft. De foto’s worden op kwaliteit fotopapier gedrukt en er wordt gebruikt gemaakt van lay-flat binding, zo liggen de pagina’s plat tegen elkaar en heb je geen bolling of goot.

Kosten en levertijd van trouwalbum

De kosten voor een klein album zitten vaak bij het pakket van de fotograaf inbegrepen. Wil je het album uitbreiden? Dat kan meestal gewoon, denk dan aan prijzen tussen de €200 en €400. Je moet er wel even geduld voor hebben, de meeste albums worden binnen 2 tot 3 maanden geleverd. Als het trouwalbum binnen is, maak er dan echt even een momentje van, neem een glaasje bubbels en geniet van de mooie foto’s en bent weer even helemaal terug op jullie grote dag.

Heb je nog vragen of wil je nog meer weten over een trouwalbum laten maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *