Wat staat er allemaal in het draaiboek?

Voor al mijn bruidsparen maak ik een draaiboek, lees hier wat er echt niet in mag ontbreken!

Het draaiboek

Het draaiboek is niet alleen heel belangrijk de dag van de bruiloft zelf, maar ook echt al van te voren. Alle gemaakte afspraken staan hier in en deze stuur ik dan ook door naar de leveranciers die daar behoefte aan hebben, zoals de fotograaf en de trouwlocatie. Zodat iedereen weet wat er wanneer staat te gebeuren en hoe laat iemand ergens moet zijn. Als weddingplanner kun je gewoon niet zonder. En een vaak gehoorde opmerking van andere leveranciers over mijn draaiboek is dat hij zo fijn uitgebreid is.

Wat staart er allemaal in een draaiboek?

Het belangrijkste onderdeel is de planning. Hier zet ik per onderdeel, stap voor stap, wat er staat te gebeuren.

Verder staat het leveranciersoverzicht er in, waar iedereen de details kan vinden over de leveranciers die meewerken aan de bruiloft.

Ook voeg ik een plattegrond van de trouwlocatie toe, met de parkeergelegenheid en hoe je met het openbaar vervoer kunt komen.

Verder staat het thema en de dresscode in het draaiboek met het stylingsplan.

Daarnaast staat het gehele food & beverage overzicht in het draaiboek. Alle eet en drinkmomenten worden benoemd en eventuele dieetwensen en allergieën staan er bij.

Muziekwensen zijn ook erg belangrijk. Zoals de liedjes die tijdens de ceremonie gespeeld worden en wie hier voor moet zorgen.

weddingplanner Cilvie met draaiboek
Foto: Ruth behind the camera

Ook vraag ik het bruidspaar om het smoelenboek in te vullen. Dit zijn de foto’s van de belangrijkste gasten van het bruidspaar, zo weet ik op de dag zelf precies; oh dat is de moeder van de bruid en dat is de getuigen.

Voorheen was een diner en ceremonie seating best ouderwets, maar door Corona en alle bijbehorende maatregelen is dat nu echt een must. Zo kan ik iedereen makkelijk naar zijn of haar plek wijzen en hoeft niemand onnodig rond te lopen. Natuurlijk hangt dit alles af van de geldende regels.

Natuurlijk is elk bruidspaar anders en maak ik elk draaiboek op maat. Zo kan er ook een kerk seating toegevoegd worden en kamerindeling als gasten blijven slapen.

Hopelijk heb je nu een goed idee wat er allemaal in een draaiboek staat. Mocht je hier toch nog vragen over hebben;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *