Wist je dat een ballon die terecht komt in het water zo’n 2 – 5 jaar nodig heeft om af te breken? Dat kan anders. Benieuwd hoe? Lees dan verder.
Waarom je niet voor ballonnen zou moeten kiezen
Klopt het plaatje in jouw hoofd pas als de hele locatie vol hangt met ballonnen? Wellicht denk je daar na het lezen van deze blog toch iets anders over. Het is heel begrijpelijk als je het er mooi uit vindt zien. Ook zijn ballonnen een makkelijke manier om de locatie aan te kleden. Helaas is het niet echt milieuvriendelijk. Meer tips voor een green wedding lees je hier.
Ballonnen die opgelaten worden en zo in het water terecht komen zijn slecht voor de natuur en de dieren. Vogels en vissen die het zachte plastic binnen krijgen, omdat ze het aanzien voor voedsel, sterven van de honger omdat hun maag en darmen verstoppen. Ook kunnen ze verstrikt raken in het sierlint wat aan de ballon hangt.
De ballonnen kunnen kilometers verderop terecht komen. De biologisch afbreekbare ballonnen zijn helaas geen goed alternatief. Deze duren alleen maar nog langer om af te breken en te verteren.
Na het feest zorgen de overgebleven ballonnen ook voor een grote berg plastic.
Alternatief voor ballonnen
Gelukkig zijn er veel leuke alternatieven voor ballonnen. Voor het vervangen van het oplaten kun je denken aan; superbellenblaas, strooien met groene confetti of een drone show.
Het versieren van de locatie kan bijvoorbeeld met zelf gemaakte slingers van gerecycled materiaal, lampionnen en macramé decoratie.
Ook leuk zijn papieren honeycomb bollen, deze kunnen gewoon weer netjes opgeborgen worden en gebruikt worden voor een volgend feestje.
Wil jij meer tips of informatie voor een alternatief voor ballonnen? Neem dan gerust even contact op.